Som mamma ser man faror överallt

Bilar, elscootrar, avgaser, en varm spis ... saker som man aldrig tänkte så noga på förr har helt plötsligt blivit livsfarliga och en av de saker som skrämmer mig allra mest är brunnar. Tänk om ens lilla guldklimp skulle trilla ner i en brunn! Man skulle kanske aldrig hitta sitt barn och det skulle vara så hemskt att jag inte ens vill tänka på det egentligen. Men det finns fallskydd för brunn har jag sett, så jag ska kontakta kommunen och be dem installera såna. Det måste ju vara bra för både djur och barn tänker jag. 

Tre sätt att barnsäkra sitt hem

Den farligaste platsen för ett litet barn är ändå hemmet. Det beror nu mest på att de spenderar det mesta av sin tid i hemmet och kan då hinna råka ut för en del saker. Här får du tre tips på saker du kan göra för att säkra hemmet:

  1. Snören till persienner: Livsfarliga! De är otroligt starka och går inte av om ett barn får det runt halsen. Se till att korta av dem ordentligt och knyt upp dem när de är i sitt längsta läge. 
  2. Plattor blir varma: Köp ett spisskydd, eller tillverka ett själv genom att bocka tunn plåt. Det går också att bygga ett i trä om man vill och är lite händig. 
  3. Elkontakter är spännande: Små barn sticker gärna in saker där det finns hål. En elkontakt är en vanlig orsak till skador för små barn. Köp stickskydd. De finns på IKEA, Järnia eller din lokala bygghandel. 
12 Apr 2021