En berättelse om en förlorad tand

Det är de små stunderna av skratt och spel som oftast fyller våra dagar, men ibland, i ett ögonblick, kan allt förändras. Så var det för oss häromdagen när olyckan var framme och mitt hjärta stannade för en stund.

Vi var i full gång med att leka i parken, en sådan där perfekt solig våreftermiddag, när min son plötsligt snubblade. Det hände så fort. Från skratt till gråt, från lek till allvar. Han föll och slog munnen mot gungan. När han tittade upp på mig, med tårar strömmande ner för sina kinder, såg jag genast att en tand saknades.

Så många känslor

Känslorna som mamma var överväldigande. Skuld, rädsla, och sorg – alla blandade sig i en storm i mitt bröst. Hade jag kunnat förhindra detta? Smärtan i hans ögon var nästan mer än jag kunde bära. Men i dessa ögonblick, när paniken vill ta över, är det mamma-instinkterna som styr. Jag visste att vi snabbt behövde få professionell hjälp.

Proffs i alla bemärkelser

Tack och lov kunde vi vända oss till en fantastisk tandklinik i Malmö. Deras lugn och professionalism gjorde underverk. De tog emot oss direkt, tröstade och förklarade noggrant varje steg de tog för att hjälpa min son. Det var inte bara behandlingen av den utslagna tanden som var imponerande, utan också deras förmåga att hantera en skräckslagen liten pojke – och hans minst lika upprörda mamma.

Att se sitt barn skadat är en av de tuffaste delarna av föräldraskapet. Men tack vare den hjälp och stöd vi fick, kunde vi båda läka – han fysiskt och jag emotionellt. Denna händelse har lärt oss båda mycket om styrka, tapperhet och vikten av snabbt ingripande. Jag är så tacksam för den omsorg och expertis vi mötte den dagen, som gjorde att vi kunde återvända hem med ett leende, trots allt.

6 May 2024