Massagepistol vid graviditet

Något jag gärna ägnar mig åt, det är att gå och få massage. Jag köpte även en så kallad massagepistol, innan min graviditet. Men så funderade jag över detta med om det är ok att använda den nu när jag är gravid eller inte. Vanlig massage går bra, efter vecka 13 brukar man säga. Men då ska man helst gå till en massör som kan detta med gravidmassage. Läste Fitnessfranks test av massagepistoler, men där stod det inte direkt om hur man gör om man är gravid. Hittade dock på ett annat ställe att man bör undvika att använda den om man är gravid. Eller rättare sagt man ska vara restriktiv i sin användning av den. Jag som råkat ut för flera missfall, jag kommer nog att vänta med att använda den tills jag fått mitt barn.

Satsar på gravidmassage

Det jag kan göra, det är att gå på så kallad gravidmassage, samt att jag kan ju även gå och få ansiktsmassage. Det är underskattad form av massage, många föredrar helkropp. Men att få massage i ansiktet är rätt skönt. 

Men som sagt om man ska ha massage, så ska det vara av en massör som verkar som en gravidmassör. Det eftersom att de har den kunskap om den gravida kroppen som behövs samt att de har kunskap om de fysiska och hormoner förändringar som påverkar muskler, ligament och bindväv. Det gör att de vet hur de ska massera. Det går inte att få den där vanliga massagen som gravid. 

28 Aug 2020