Förebygga bristningar under graviditeten

Ju mer barnet växer, så gör även magen. Det kan göra att man drabbas av bristningar, både på magen och brösten. Dessa ser ut som sträck på huden. De kkan se ut på olika sätt, de kan vara röda, tjocka eller smalare och hudfärgade. Med tiden kommer de blekna, men det går att motverka att man får allt för många av dem. Ett sätt är att smörja magen med till exempelvis jojobaolja. Inne på skonhetsguiden kan du jämföra olika alternativ. 

Fler sätt att förebygga bristningar på

Det finns flera sätt att förebygga bristningar på. Det är att äta en bra och hälsosam kost. Det så att du får i dig alla viktiga vitaminer. Det kan vara bra att även äta extra av olika vitaminer via tillskott, så som C vitamin, zink och kollagen. Man bör även se till att hålla sig väl hydrerad, alltså dricka ordentigt med vatten. Under en graviditet är det mer vatten än annars som din kropp behöver.

Utöver att smörja sig med jojobaolja, så kan man även använda kokosolja. Det är även bra med sheasmör eller kakaosmör. De håller huden fuktig och slät. Det är bra att försöka hålla huden återfuktad på flera sätt. Smörjer du in kroppen blir den mindre torr och mer elastisk vilket kan hjälpa den att hänga med när kroppen snabbt förändras i och med en graviditet.

En annan sak som kan hjälpa är massage. Det är inte bara skönt utan ger ett ökat blodflöde som i sin tur gör att huden lättare kan töjas ut utan att orsaka bristningar. 

13 Dec 2020