Flytta med barn är en utmaning

Tänk dig att spela tennis... med båda armarna bakbundna och med någon som hela tiden ropar på dig och vill ha din hjälp med något... Lite så känns det att flytta när man har små barn. Är man gravid så kan man ju göra en del i alla fall, men när barnet väl har kommit ut så blir det krångligt minst sagt. Det är allt tur att det finns företag som Flyttstädtäby.nu så man slipper den biten i alla fall. Här tänkta jag tipsa lite om hur man kan göra om man måste flytta och inte har någon som kan ta barnen hela tiden. 

Stressa inte!

Om barnen ska vara med under flytten så se till att du har gott om tid. Gärna flera dagar faktiskt. Det kanske är roligare att genomföra hela flytten på en dag men med småbarn så är det nog inte praktiskt möjligt. Ta en låda i bilen, eller ett lass på kärran och känn dig nöjd! Det är OK att flytta länge. 

Gör det till en lek

Flyttkartonger kan bli en Formel 1-bil, en rymdraket eller vad som helst i ett barns ögon. Använd deras fantasi och låt dem leka medan du packar dina saker. Och du, be om hjälp! Fråga vänner och släktingar om de kan hjälpa dig att packa och bära och kolla med städfirmor vad en flyttstäd i Märsta skulle kosta om du flyttar just därifrån. Just slutstädningen kan bli mer än bara en utmaning med små barn. 

24 Aug 2020