Barn måste ha tak över huvudet

En av de saker jag gillar mest med att vara mamma är det sociala nätverk man bygger upp på kort tid. Både mammor och pappor som vill umgås, även om det har varit med en viss distans nu. Jag har ett par "mammakompisar" som jag träffar regelbundet online och igår berättade en av dem att de ska byta taket hemma. De har vänt sig till en takläggare i Flen som har sagt att de kommer att fixa alltihop på tre dagar och att de kan bo kvar under tiden. 

Jag hade nog rymt hemifrån lite

Det låter ju nästan för bra för att vara sant! Men trots att de sagt så, så hade jag nog valt att inte vara hemma den tiden i alla fall. Tänk om man är på väg ut med barnvagnen och en takpanna ramlar ner! Eller om de inte lyckas täta till 100% efter arbetsdagen och det kommer en regnstorm på natten? 

Skulle aldrig förlåta mig själv om det hände mitt barn något bara för att jag vill var bekväm. Men, det funkar väl för de som inte har riktigt små barn - eller de som kan gå ut och in på ställen där det är osannolikt att det ramlar ner något. 

Fast, vi ska ju inte byta taket här så jag kanske inte behöver fundera. Men så är det att vara mamma! Man skapar sig små monster i hjärnan som börjar prata och genast har man ställt in sig på de värsta saker som kan hända... 

30 May 2021