Ansöka om föräldrapenning

När man blir förälder, så vill man ju vara hemma så mycket det går. För att det ska gå ihop ekonomiskt så måste man ansöka om föräldrapenning via Försäkringskassan. Det är då pengar man får av dem för att vara hemma med barnet, istället för att jobba, plugga eller söka arbete. Om man har svårt att veta hur man ska göra med ansökan, så kan man med fördel kontakta deras kundtjänst. Det kan vara bra att ta fram försäkringskassan kontakt. Dock är det ganska lätt att förstå om man går ut på FK:s sida. 

Det är inte bara mamman som kan söka om detta, utan även pappan. Det går att dela på dagarna. 

Få hjälp med andra ärenden 

Jag tycker att det är skönt att mycket går att göra på nätet. Försäkringskassan har ju så att man kan logga in och göra en massa olika saker, ansöka om saker, med mera.  Men ibland måste man ju ha en personlig kontakt. Då är det bra att man kan ringa Försäkringskassan kontakt och prata med dem via telefon. Förvisso kan man maila dem, men de svarar då bara på allmänna frågor inte sådana som rör ens egna ärenden.

Det går att kontakta dem om föräldrapenning, bostadsbidrag, vårdbidrag, sjukkpenning och så vidare. Det jag tycker är lite dumt, det är att de bara svarar på vardagar och inte på helger. Men, förstår att även de måste vara lediga ibland så klart.

26 Oct 2021