3 råd till dig som är gravid

Dessa tre råd är väl egentligen till för alla som är gravida, men särskilt till dig som är gravid genom IVF. Vi som får barn den vägen är lite mer oroliga - av naturliga skäl. Mina tre råd ska du kanske inte se som absoluta, mer som riktlinjer. Håll tillgodo och hoppas det kan hjälpa dig i din vardag:

1. Städa inte själv

Låt gubben ta hand om dammsugningen medan du sätter dig i soffan med ett glas svartvinbärsjuice för att få den där "vinkänslan" utan att dricka alkohol. Din man KAN städa, jag lovar. Det blir också lika bra som när du gör det och skulle han missa lite så är det inte hela världen. Är det mer ordentlig städning, som vid en flytt, kan du kolla in Flyttstädbromma.com som erbjuder just flyttstäd. 

2. Bär inte för tungt

Nu snackar jag om möbler och andra tunga saker, inte om en kasse från mataffären. Ska ni flytta så kan jag rekommendera er att anlita flytthjälp. Det går ungefär 73 gånger snabbare än att flytta själv och det är inte så dyrt heller. Ska ni flytta utan hjälp så se till att du inte bär tunga kartonger, möbler eller går för mycket i trapporna. 

3. Bli inte för stillasittande

De två föregående råden kan få en att tro att man ska sitta på rumpan tills det är dags att föda. Så är det givetvis inte! Du ska röra på dig, men utan att överdriva. Ditt barn i magen mår inte dåligt av att du tränar - tvärtom faktiskt. Gå promenader, jogga lätt eller simma är tre bra metoder att hålla igång. Undvik däremot att gå på gym och lyfta tunga vikter. 

18 Aug 2020